onsdag, april 15, 2009

Ja, bråkiga elever ska kunna stängas av från skolan

Jan Björklund vill ge skolorna möjlighet att stänga av bråkiga elever. Av någon anledning väcker det väldiga reaktioner. Jag förstår inte hur det kan vara så kontroversiellt. Elever som stör undervisningen för andra elever, som skapar otrygghet för andra, måste rimligtvis som en yttersta åtgärd kunna stängas av.

Avstängning är naturligtvis inte den enda åtgärden. Elever med utagerade beteendeproblem måste få olika former av stödinsatser, och har rätt till sin undervisning. Men det ena utesluter faktiskt inte det andra. Skolorna bör ha ett batteri av möjliga åtgärder att sätta in i akuta och allvarliga situationer. Det behövs fler verktyg i verktygslådan, inte färre.

Jag tror inte ens att möjligheten till avstängning skulle utnyttjas speciellt frekvent. Men jag kan för allt i världen inte förstå varför det inte ens borde vara möjligt?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har lyckats med att få en bråkig elev avstängd från skolan så nog går det allt. Det är ingen nyhet. Han hade slagit mej upprepade gånger och till slut fick ej delta i undervisningen.
Detta var 1988 så det är ingen nyhet precis.
MVH

Lily sa...

You can also check this app : spotify premium apk pc

Nawazz sa...

I love your article. you can visit my website iTranslate Apk