lördag, februari 14, 2009

Stökigt i Nyfors i natt

Kvällsunderhållningen denna fredag utgjordes av ett stor ansamling ungdomar som härjade på en skolgård, strax utanför mitt vardagsrumsfönster. Stämningen och antalet indikerade party som ballat ur. Att det hade ballat ur antyddes även av att dom hade sällskap av åtminstone 7 polispatruller.

Värre tycktes det bli efter att polisen lyckats skingra det stora flertalet. Kvar fanns ett större järngäng som enkom tycktes stanna för att dom roades av att provocera poliser. Det skanderades slagord av karaktären ”krossa polisen” och ”fuck da police”, i värsta compton-andan. Stämningen var hotfull, och några ögonblick verkade det råda rena rama upploppsstämningen.

Dels var det givetvis outsägligt störande. Min sambo ska gå till jobbet tidigt imorgon och tvingade sig till sömns. Själv kunde jag inte, för allt oväsen. Dessutom var det rätt obehagligt. Sådana händelser skapar en känsla av otrygghet hos dem som bor och rör sig i området. Jag såg en kvinna som av förklarliga skäl skyndade förbi folksamlingen så fort hon kunde, med sin barnvagn framför sig.

Det är skrämmande att det finns ungdomar som inte har bättre för sig en fredagskväll än att jävlas med såväl medmänniskor som polis. Det får en att fundera över var en sådan respektlös inställning gentemot ordningsmakten i förlängningen kan sluta.

Uppdatering: E-K skriver om det. Tydligen kastades det flaskor också.

2 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Jag tror att Konstfack var inblandade på något sätt... ;)

Jonny Nilsson sa...

det kändes mer som reclaim the streets, men det är klart, den senaste installationen utesluter ju inte direkt att det kan finnas kopplingar.